Vývojáři v bublině ?

Nedávno probleskla zpráva, že Nintendo neštuduje konkurenci a tvrdošíjně jdou hlavou proti západním herním trendům. Je to dobře či špatně ?

Je jasné, že být slepý a ignorovat vývoj konkurence je cesta do pekel. Na to tady máme Sony, ta je mistrem slepých uliček.
Ale třeba to dělají schválně. Nechtějí být políbený polibkem smrti v podobě Módy v herním byznysu. To co semlelo Square Enix a Capcom, co nejspíš semele i Segu a Level 5, by nemuselo Nintendo potkat.

To co přilákalo milióny fanoušků k původním Japonským značkám, pomalu vyprchává. Okázalost, silný příběh, netradiční hudba, originalita a to celé lízlé exotickou kulturou, to vše mizí.

A není to jen o těch co vyrostli na "té" vlně. I kdyby tato generace odrostla (bude ji 50 let), přestala hrát (mají rodiny, firmy, zavislosti) a zlenivěla (z nedostatku času mi už taky nechybí náhodné souboje ve FF), tak ta další taky potřebuje alternativní možnost šáhnout jinam.

Nejhorší jsou nehybné vody a proto je dobře že svět se mění a my s ním. A proto je mi sympatické, když se někdo snaží jít proti proudu. I když to třeba bude znamenat být jen na čtvrtém místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat